Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Προτάσεις για άσκηση στο σπίτι: φτιάξε το δικό σου πρόγραμμα άσκησης.

Αποτέλεσμα εικόνας για  "άσκηση στο σπίτι"Από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας μαθητής/τρια αυτές τις ημέρες του εγκλεισμού είναι η φυσική, σωματική απραξία.
Αυτό γίνεται ακόμη πιο δύσκολα για τους μαθητές/τρες που είναι  αθλητές ή έχουν συνηθίσει να έχουν μια φυσικά δραστήρια ζωή.
Η άσκηση στο σπίτι  αυτές τις μέρες είναι μοναδική λύση αφού το σώμα μας είναι σε απραξία και έχει άμεση ανάγκη από κίνηση και άσκηση.
Τις επόμενες ημέρες θα σας δώσω κάποιες ιδέες, προτάσεις αλλά πρώτα θα ήθελα από εσάς να ψάξετε και να βρείτε και να παρουσιάσετε τις δικές σας ιδέες-προτάσεις.
Με λίγα λόγια, επιζητώ τη δική σας εφευρετικότητα ή εμπειρία. Ν α βάλετε σε εφαρμογή όλα αυτά που έχουμε κάνει στο μάθημα της Φ.Α. ή ξέρετε από προσωπική εμπειρία (κάποιοι-κάποιες είμαι σίγουρος ότι θα έχουν δοκιμάσει κάτι).     
 Η εργασία μπορεί να είναι και ομαδική. Πρέπει να δοκιμάσουν ΟΛΟΙ ειδικά οι μαθητές/τριες της Γ' τάξης. Η εργασία πρέπει να σταλεί μέσα σε 10 ημέρες από σήμερα.
Τι πρέπει να έχει η εργασία:
  1. εργαλεία - αντικείμενα (όλα να υπάρχουν μέσα σε σπίτι ή μέσα στην πολυκατοικία)
  2. χρόνος, διάρκεια:προγράμματος άσκησης, επαναλήψεων(σετ), πόσες φορές την εβδομάδα
  3. να μην είναι δύσκολο πρόγραμμα, να μπορούν να το κάνουν όλα τα μέλη της οικογένειας.
  4. να είναι ημερήσιο πρόγραμμα αλλά αν μπορείτε να φτιάξετε και εβδομαδιαίο με διαφορετικό πρόγραμμα για κάθε φορά με διαφορετικούς στόχους, διαφορετικές μυικές ομάδες.
  5.  να έχει χαρά, δράση, να μην είναι στατικό.
  6. εφαρμογή, να το δοκιμάσετε εσείς στον εαυτό σας και σε κάποιον/α απο τους γονείς σας και να καταγράψετε τα αποτελέσματα και την εμπειρία σας.
  7. να μην ντραπείτε να το κάνετε, όλοι σας, με μια προσπάθεια μπορείτε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα άσκησης και να το εφαρμόσετε.
Αναζήτηση υλικού για το πρόγραμμα.
  1. διαδίκτυο (άπειρο υλικό, απαιτείται όμως εμπειρία να ξεχωρίσετε αυτό που αξίζει και αυτό που ταιριάζει)
  2. φίλοi (ρωτήστε να σας πουν ιδέες)
  3. συζήτηση με γονείς. Ότι καλύτερο, εμπλέξετε τους γονείς σας, δοκιμάστε μαζί τους ασκήσεις, γίνετε συνεργάτες με τους γονείς σας που κι αυτοί έχουν την ίδια ανάγκη για άσκηση.
  4. εγώ, στέλνετε ερωτήματα με  email σ' εμένα και με μεγάλη χαρά σας καθοδηγώ

Μόλις τελειώσετε μου την στέλνετε στο γνωστό email  phyed2pg@gmail.com   σ' ένα αρχείο (οποιοδήποτε αρχείο)  και εγώ αφού το μορφοποιήσω θα το δημοσιεύσω σε αυτό το blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2ο Quiz στην Οικιακή Οικονομία

 Ακολουθείστε το σύνδεσμο   https://forms.gle/7JDR3VJzcHGNVG1R8   για να απαντήσετε στο 2ο Quiz στην Οικιακή Οικονομία.  Οι απαντήσεις πρέπε...