Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Βάζω στόχους, το κλειδί της επιτυχίας στον αθλητισμό, στο σχολείο, στη ζωή.

 

Καθημερινά ακούμε  πολλούς να μιλάνε για στόχους που πρέπει να βάλουμε για να πετύχουμε σ' αυτά που προσπαθούμε να καταφέρουμε. 

Όμως, τις περισσότερες φορές, η έννοια στόχος είναι γενικόλογος, ασαφής και περισσότερο μπερδεύει  παρά τον διευκολύνει.

Τις περισσότερες φορές  ο στόχος συγχέεται με την επιθυμία, το όνειρο, αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε, αυτό που θα θέλαμε να είμαστε. Πριν γίνει αναλυτική αναφορά στη θεωρία των στόχων δείτε το βίντεο με τον καθηγητή Αθλητικής Ψυχολογίας και αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννη Θεοδωράκη να μιλάει για τον καθορισμό στόχων. 

Στη συνέχεια αυτής της ανάρτησης θα παρουσιαστεί με απλά και συγκεκριμένα βήματα όλο το θεωρητικό πλαίσιο του καθορισμού στόχου ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν ένα εργαλείο που αν το ακολουθήσουν με συνέπεια, όλα τα βήματα θα έχουν εξασφαλισμένη την επιτυχία σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής που εμπεριέχει πρόκληση, προσπάθεια, βελτίωση. 









Εδώ φαίνεται η σχέση Όνειρου με τους στόχους. 

Για να φτάσεις σε κάτι που θέλεις να πετύχεις, κάτι που θέλεις να γίνεις θα πρέπει να βάλεις πολλούς, διαδοχικούς στόχους. 
Η διαδικασία αυτή μοιάζει με μια σκάλα, είναι η σκάλα των στόχων που το τέλος της είναι ο κύριος, βασικός στόχος που δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν δεν σπάσει σε μικρούς, επιμέρους στόχους. 
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2ο Quiz στην Οικιακή Οικονομία

 Ακολουθείστε το σύνδεσμο   https://forms.gle/7JDR3VJzcHGNVG1R8   για να απαντήσετε στο 2ο Quiz στην Οικιακή Οικονομία.  Οι απαντήσεις πρέπε...