Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Έλεγχος βάρους σώματος.

Ποια Στιγμή Της Ημέρας Πρέπει Να Ζυγίζεστε…
Η εργασία αυτή θα σας βοηθήσει να έχετες τον απόλυτο έλεγχο στο βάρος του σώματός σας.
Όπως έχετε μάθει από τα μαθήματα της Οικιακής Οικονομίας και της Φυσικής Αγωγής, το θερμιδικό ισοζύγιο καθορίζει το βάρος που έχουμε.  
Δηλαδή, αυτά που τρωμε σε σχέση με αυτά που ξοδεύουμε θα πρέπει να είναι σε ισορροπία. 
Έτσι, για παράδειγμα, αν καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες ξοδεύουμε, τότε το περίσσευμα θερμίδων αποθηκεύεται σε μορφή λίπους στις λιπαποθήκες που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του σώματός μας.
Αυτό που θα κάνετε είναι να μελετήσετε αυτό που ισχύει σε σας χρησιμοποιώντας  τον προσομοιωτή διατροφής και άσκησης όπως έχετε κάνει πριν από λίγο καιρό στην αντίστοιχη ανάρτηση που θα τη βρείτε εδώ.
Επίσης, θα μελετήσετε βασικές έννοιες όπως "Bασικός Μεταβολικός Ρυθμός" που θα βρείτε  εδώ 

Στη συνέχεια θα κάνετε δυο εύκολες εργασίες χρησιμοποιώντας τον προσομοιωτή διατροφής και άσκησης:

Εργασία 1η: πως θα είναι το σώμα σας μετά από δυο χρόνια; 
Χρησιμοποιείστε τον προσομοιωτή για να δείτε τι θα συμβεί στο σωματικό σας βάρος τα επόμενα δυο χρόνια λαμβάνοντας υπόψη τον κινητικό και διατροφικό τρόπο ζωής που ακολουθείτε. 
Βέβαια, βασικό μειονέκτημα αυτού του προσομοιωτή είναι ότι θεωρεί δεδομένο ότι το ύψος σας δεν θα αλλάξει, κάτι που σίγουρα είναι λανθασμένο αφού μετά απο δυο χρόνια σίγουρα θα είστε πιο ψηλοί/ες. 
Στην εικόνα αυτή μπορείτε να δείτε τις τυχαίες επιλογές που έκανα λίγο πριν πατήσω την εκκίνηση του προσομοιωτή. 
ΟΙ επιλογές είναι λίγο ακραίες  αλλά το κάνω για να φανεί η μεγάλη, αρνητική, αλλαγή στο σώμα του αγοριού. 
Στην εικόνα αυτή βλέπουμε την πορεία της αλλαγής στο σώμα λόγω της ανισορροπίας προσλαμβανόμενων θερμίδων με τις θερμίδες που "καίγονται" λόγου Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού  και κινητικού τρόπου ζωής. Το αγόρι μέσα σε δυο χρόνια θα ζυγίζει 30 επιπλέον κιλά έχοντας το ίδιο ύψος. Τη διαφορά  αυτή μπορείτε να τη δείτε και στο ανθρωπάκι αριστερά επάνω που φαίνεται να έχει παχύνει και η επιβάρυνση της καρδιάς έχει αυξηθεί. 
Στη συνέχεια θα κάνετε δυο πράγματα
α) Αφού βάλετε στον προσομοιωτή τα δεδομένα που σας ταιριάζουν θα μου στείλετε στο email μου δυο screen shots  όπως έκανα εγώ πιο πάνω: το πρώτο πριν ξεκινήσει η  προσομοίωση και το δεύτερο μόλις τελειώσει το ταξίδι των δυο χρόνων, στην αλλαγή του σώματος. 

β) θα συμπληρώσετε το φύλλο εργασίας που θα το βρείτε εδώ καταθέτοντας την εμπειρία σας. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εργασία 2η, γίνετε ο διατροφολόγος και γυμναστής αγαπημένου σας προσώπου.
 Στην εργασία αυτή θα εφαρμόσετε όσα έχετε μάθει από τον προσομοιωτή βοηθώντας ένα αγαπημένο, κοντινό σας πρόσωπο που θα πρέπει είτε να αλλάξει κινητικό τρόπο ζωής είτε να διατροφικό ώστε το θερμιδικό ισοζύγιο να είναι τέτοιο που να ευνοεί ένα περισσότερο ιδανικό σωματικό βάρος. 

Και στην εργασία αυτή θα ακολουθήσετε τα ίδια βήματα:

α) Αφού βάλετε στον προσομοιωτή τα δεδομένα που ταιριάζουν στο άτομο που θα φροντίστε την αλλαγή στο σώμα του και θα μου στείλετε στο email μου δυο screen shot  όπως έκανα εγώ πιο πάνω: το πρώτο πριν ξεκινήσει η  προσομοίωση και το δεύτερο μόλις τελειώσει το ταξίδι των δυο χρόνων στην αλλαγή του σώματος του ατόμου που θα μετρήσετε.

β) θα συμπληρώσετε το φύλλο εργασίας που θα το βρείτε εδώ  καταθέτοντας την εμπειρία σας. 


Καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των δυο εργασιών η Κυριακή 17 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2ο Quiz στην Οικιακή Οικονομία

 Ακολουθείστε το σύνδεσμο   https://forms.gle/7JDR3VJzcHGNVG1R8   για να απαντήσετε στο 2ο Quiz στην Οικιακή Οικονομία.  Οι απαντήσεις πρέπε...