Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Τα βασικά του τένις

Tennis Shots 4. The Backhand |Τένις δεν μαθαίνεις με εικόνες και  βίντεο, μπορείς όμως να πάρεις μια ιδέα για τις βασικές δεξιότητες τις οποίες θα τις δουλέψουμε  στα 4-5 μαθήματα που θα μπορέσουμε να κάνουμε μέχρι τη λήξη της χρονιάς. Αυτές οι δεξιότητες θα είναι αρκετές ώστε είτε να μπορείτε να αλλάξετε μπάλες, είτε  να δοκιμάσετε στο τέλος να παίξετε ένα παιχνίδι ακολουθώντας τους κανονισμούς του αθλήματος. 

Tο forehand

Είναι η κίνηση που γίνεται για να βρούμε τη μπάλα από την ¨καλή πλευρά" μας. Ο δεξιόχειρας βρίσκει τη μπάλα από τη δεξιά πλευρά του. 

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε αναλυτικά την κίνηση. 


To backhand

Είναι το χτύπημα της μπάλας από την άλλη πλευρά, την "κακή" πλευρά μας. Δηλαδή ο δεξιόχειρας βρίσκει και χτυπά τη μπάλα από την αριστερή πλευρά του. 
Το backhand  μπορεί να γίνει με δυο χέρια (προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα) ή με ένα χέρι. Συνήθως οι αρχάριοι μαθαίνουν backhand με δυο χέρια και μετά, όταν γίνουν περισσότερο έμπειροι επιλέγουν  με ένα ή με δυο χέρια. 
Στα παρακάτω βίντεο θα δείτε ανάλυση της κίνησης  του backhand με δυο χέρια και με ένα χέρι.




Το service

All About Tennis | Tennis Reviews| Tennis Court Size: Serving ...Με το service ξεκινάει το παιχνίδι. θεωρείται επιθετικό όπλο, το πιο σημαντικό χτύπημα αν θέλει κάποιος να κερδίσει ένα παιχνίδι. Φυσικά εσείς απλά θα προσπαθείτε να περάσετε τη μπάλα. 
Η δυσκολία, ειδικά για τους αρχάριους, είναι ότι πρέπει η μπάλα  να περάσει πάνω απο το φιλέ και να πέσει μέσα στο απέναντι διαγώνιο τετράγωνο. 
Κάτι που για τους αρχάριους είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Στη διπλανή εικόνα φαίνεται το σημείο που πρέπει να προσγειωθεί η μπάλα για να θεωρείται έγκυρο το χτύπημα. 
Αν το πρώτο service είναι αποτυχημένο, ο παίχτης/τρια έχει δικαίωμα και για δεύτερο. Αν κι αυτό είναι αποτυχημένο κερδίζει πόντο ο αντίπαλος.  
Ο παίκτης/παίκτρια εκτελεί service από τα δεξιά σημαδεύοντας το αριστερό απέναντι τετράγωνο και μετά εκτελεί από αριστερά σημαδεύοντας το δεξί απέναντι τετράγωνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2ο Quiz στην Οικιακή Οικονομία

 Ακολουθείστε το σύνδεσμο   https://forms.gle/7JDR3VJzcHGNVG1R8   για να απαντήσετε στο 2ο Quiz στην Οικιακή Οικονομία.  Οι απαντήσεις πρέπε...